FORD – pasiunea pentru inovație

Articol Trucks-Bus despre Ford

FORD – pasiunea pentru inovație

Combinația între experiența bogată a unuia dintre cei mai cunoscuți importatori de camioane din România, Cefin Trucks și calitatea vehiculelor comerciale FORD, un nume care nu mai are nevoie de nici o prezentare, a dus la cel mai fulminant succes de piață din România. Astfel, după numai un an de la lansarea pe piața din România, vehiculele municipale FORD Trucks au devenit lideri de piață.
Producător de camioane cu o experiență de peste 50 de ani, dar și producător al motoarelor Ford Ecotorq, FORD Trucks nu a avut probleme să demonstreze că poate oferi cele mai reduse costuri de operare, un consum eficient de combustibil și bineînțeles, garantarea unei profitabilități deosebite pentru fiecare camion din flotă.

Produse inovatoare, totdeauna de calitate
Lider de necontestat al pieței de vehicule comerciale specializate, Ford Trucks oferă ceea ce caută orice antreprenor: prețuri imbatabile și eficiență maximă!
La categoria vehiculelor municipale, Ford Trucks vine cu o gamă largă de produse cu multe caracteristici inovatoare, concepute special pentru a acoperi orice cerință din partea utilizatorilor:
- Autogunoiere cu capacități cuprinse între 15 și 23 mc, montate pe șasiu 4x2 sau 6x2 pentru transportul gunoiului menajer,
- Automăturători,
- Hooklift-uri și skip loadere pentru transportul containerelor,
- Vehicule specializate echipate cu macara,
- Platformă sau benă basculabilă.

Mai mult decât un motor, puterea inovației pusă la lucru
Atât economic cât și ecologic, noul motor Euro 6 oferă cea mai adecvată putere pentru diferite tipuri de utilizări. Indiferent este aleasă varianta de 9 litri și  330 CP sau cea de 13 litri și  420 CP, motorul Ecotorq oferă puterea de a duce la îndeplinire orice sarcină în modul cel mai economic. 
Transmisia automată în 12 trepte este disponibila ca dotare standard pentru noul motor de 420 CP. Aceasta oferă un confort deosebit, atât în timpul călătoriilor lungi cât și pe drumurile urbane – sunt opțiunile diferitelor moduri de utilizare adecvate atât pentru condusul economic cât și de performanță
Pentru Vehiculele Specializate Ford Trucks, siguranța este prioritară
Prin urmare toate camioanele noastre rutiere sunt dotate standard cu noi frâne cu discuri și frână de motor. Cu noua tehnologie de frână de motor, o forță de frânare suplimentară este prevăzută până la 340 kW la nivelul motorului, în funcție de tipul de motor.
Pentru încărcături și mai grele, există opțiunea de intarder, de înaltă performanță, pentru versiunea cu motor de 420 CP.
Siguranța este asigurată și prin intermediul sistemelor electronice auxiliare:
- Programul Electronic de Stabilitate (ESP), permite viraje în condiții de siguranță,
- Sistemul avansat de frânare de urgență (AEBS) oferă asistență la franare pentru cazurile în care vehiculul se apropie de un alt vehicul care circula in acelasi sens
- Sistemul LDWS semnalizează acustic schimbările involuntare ale benzii de circulație.